udruženje

Step To Step

Korak po korak do

zdravog i srećnog života

Ja se branim sama

Ja se branim sama” je projekat iz samoodbrane.Osnovno cilj projekta je smanjenje nasilja medju polovima,uz jacanje svesti citave zajednice.Projekat je podrzan od strane APV-Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu

Šantićevi dani

U okviru projekta „Šantićevi dani“,naše udruženje je u saradnji sa Gradskom bibliotekom u Novom Sadu i uz podršku Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada, u Stepanovićevu, 24.06.2023.godine,održalo likovnu koloniju sa učenicima OŠ „Aleksa Šantić“ iz Stepanovićeva i književno veče,čiji je gost bila Nina Stokić. Zahvaljujemo se svim učesnicima i gostima,a posebno gostima iz Vajske i Alekse Šantića,čije Osnovne škole takođe nose naziv po ovom istaknutom pesniku. Ova manifestacija je uvršćena u kalendar Turističke organizacije Vojvodine. Manifestacija je započeta 2023.godine sa tendecijom da postane tradicionalna, posebno govoreći o privrednom potencijalu naših malih delova lokalnih samouprava. Suština je da se mimo kulturnih sadržaja iskaže i privredni potencijal malih lokalnih preoizvođača kojima će ovo biti prilika za umrežavanje i dugoročniju saradnju. Projekat podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za privredu.

Super-Hiper-Aktivan

Podržani od strane Ministarstva za rad,zapošljavanje,boračka i socijalna pitanja  u okviru kampanje #srbijabezbarijera,Gradske uprave za privredu Grada Novog Sada ( u okviru javnih radova),realizovan je projekat “Super-hiper-aktivan’. Projekat je namenjen unapređenju kvalitata života osoba sa invaliditetom,posebno porodica dece,jačanjem njihovih kapaciteta i stvaranja mogućnosti za puno i efikasno učešće i uključenost u sve oblasti društvenog života.Posebno se fokusira na decu koja imaju poremećaje iz spektra autizma. Naš projektni tim je kreirao program koji je ključan u razvoju dece i daljem toku i praċenju lečenja terapeutskih procesa iz spektra autizma.Realizovani su interaktivni poligoni,merenja i testiranja,koja će publikovati rezultate i prezentaciju i u drugim lokalnim samoupravama. Najveći benefit ovog projekta je predstavljanje projekta kroz proces edukacije,fotografija i snimaka samog terapeutskog rada,nastaviti realizaciju u samim porodicama i po završetku projekta.   Gostovanje naših članova u medijima:

https://youtu.be/XBlnp8lhAew?si=8EoG-mshL5yJtr2I

 

https://youtu.be/-oflFB2edoY?si=LcD4kauNxJc1CvmI

 

https://youtu.be/lV4gbOamcSA?si=Ju2J5p_zo6ZG7el6

 

Odvažni i Snažni

Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije,kroz Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata za sprovođenje ciljeva strategije za mlade u Republici Srbiji za period od 2023.do 2030.godine i programa „Mladi su zakon“,podržalo je naše udruženje u projektu „Odvažni i snažni“.

 

Projekat je veoma sveobuhvatan. Prva tri meseca će naši odabrani mladi lideri sarađivati sa predstavnicima institucija, pohađati licencirane obuke za protivpožarnu zaštitu,ronjenje,bezbednost na vodi, ponašanje u kriznim situacijama,… a zatim ċe svoja stečena znanja interaktivno predstaviti srednjoškolcima,koji će nakon edukacije popunjavati upitnik i valorizovati edukatore. Nakon ovog dela projekta sledi javna prezentacija postignuća projekta.

PITANJE?

Ako vas interesuje nešto, mi smo tu za vas.

Telefon:


+381 60 3162 275


EMAIL: ugsteptostep@gmail.com